Siemens levert diverse elektronische producten. Met dit merk ben jij verzekerd van goede kwaliteit.
98 artikelen

Een groot aanbod aan elektronische apparatuur van Siemens

De oorsprong van Siemens Nederland

Voor de oprichting van het elektronicaconcern Siemens (ook wel Siemens AG) gaan we vele jaren terug in de tijd. In Nederland begon het bij de oprichting van Machinefabriek Gebr. Stork & Co in Hengelo in 1968. De oprichter van dit bedrijf was Charles Theodorus Stork en met het bedrijf produceerde hij stoommachines. Na verloop van tijd breidde Stork de activiteiten uit naar de scheepsvaart, rietsuikerindustrie, werktuigen en stoomturbines. Waar hij eerder een moeilijke periode doormaakte, begon het bedrijf na de Eerste Wereldoorlog flink te groeien. Er kwamen vele dochterondernemingen bij en binnen korte tijd was het de grootste machinefabrikant van het land. Stork had in deze tijd samenwerkingen met Siemens en Delaval.

Schade na de WOII

Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog kwam het bedrijf in een diep dal terecht. Hengelo ligt vlak aan de Duitse grens en daardoor werd de fabriek tientallen keren getroffen door luchtaanvallen. Het pand en de terreinen werden hierdoor flink beschadigd. Stork & Co had zich inmiddels ontwikkeld tot zo’n groot bedrijf dat ze er weer snel bovenop wisten te komen. In 1954 leidde dit tot een fusie met ‘Werkspoor in Amsterdam’ waarna de combinatie ‘Verenigde Machinefabrieken’ (VMF) ontstond. Het bedrijf telde destijds ruim 10.000 werknemers. Op 1971 ging Stork een joint venture aan met het Amerikaanse concern Delaval, uiteindelijk genaamd Delaval-Stork.

Technologische groei en overnames

Door technologische ontwikkelingen werden in 1986 diverse mijlpalen behaald. Er werden bijvoorbeeld compressors, dry gas seals en magneetlagers ontwikkeld. Hierdoor werd in 1989 de eerste ‘dry-dry compressor’ op de markt gebracht. Delaval-Stok ontwikkelde zich snel en dit trok de aandacht van meerdere investeerders. In 1999 nam Mannesmann Demag 50 procent van de aandelen over van het concern, waarna de naam werd veranderd naar ‘Demag Delaval Hengelo’ (DDH). Binnen korte tijd werd de mobiele tak overgenomen door Vodafone en het uiteindelijk nam Siemens de gehele organisatie DDH over.

Artikelen van Siemens bij OTTO

Ben je op zoek naar elektronische apparatuur van Siemens? In onze webshop vind je vele verschillende artikelen van het bekende merk. Zo bieden we bijvoorbeeld wasmachines, wasdrogers, koelkasten, vriezers, koffiezetapparaten, stofzuigers en nog veel meer. Wanneer je meer informatie over het artikel wilt lezen, klik dan het artikel aan en vervolgens krijg je uitgebreide specificaties te zien. Wist je bijvoorbeeld dat we vriezers van Siemens aanbieden die ijsvorming voorkomen? Ontdek welke innovaties we nog meer bieden.