Een ruime keuze uit lingerie van Triumph

Triumph anno 1886

Triumph is tegenwoordig een van de grootste lingeriemerken van Nederland. Het merk heeft in Nederland ruim 300 verkooppunten, met eigen winkels en lingerie in warenhuizen zoals Bijenkorf, V&D en Livera. Sinds 2009 heeft Triumph ook een online webshop.

Voor de oprichting van het lingeriemerk gaan we een grote stap terug in de tijd. Men zal het niet snel verwachten, maar in 1886 werd het bedrijf al opgericht. Destijds waren het de Duitse firmanten Spiesshofer & Braun die in Heubach (deelstaat Baden-Wurttemberg) een bedrijfje opstartten. Lingerie kende men in deze tijd nog niet, maar in deze tijd werden korsetten als ondermode gezien. In kleine stappen kwam hier steeds meer verandering in. In 1894 werd de eerste stap gezet door het sluiten van een overeenkomst voor ondermode met Engeland. In 1902 werd de naam ‘Triumph’ officieel gebruikt als handelsmerk. Het bedrijf groeide gestaag, maar ondertussen werd het in 1930 wel de grootste fabrikant van ondermode in Europa.

Stijging van populariteit van lingerie

Na verloop van tijd werden er ook bh’s gedragen en kwam lingerie steeds meer in beeld. In de jaren ’50 kwam hier de meeste verandering in. Door Amerikaanse sterren als Brigitte Bardot, Marilyn Monroe en Jane Russel werd lingerie steeds populairder. Vrouwen wilden graag gezien worden als deze sterren en vervolgens werd het steeds meer geaccepteerd. In 1959 presenteerde Triumph de grootste lingerieshow ter wereld in Berlijn. Hiermee trokken ze de aandacht van vele bekende mode-ontwerpers, journalisten en stylisten. In de daarop volgende decennia werd het merk in vele landen over de wereld populair. Zelfs Aziatische en Arabische landen behoren tot een groeiende doelgroep.

Triumph bij OTTO

Tegenwoordig heeft Triumph meer dan 42.000 medewerkers over de hele wereld, verdeeld over ruim 45 landen. Hiernaast zorgt export ervoor dat de lingerie in ruim 130 landen verkocht wordt. Ben je op zoek naar mooie lingerie van het bekende merk Triumph? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Naast lingerie biedt OTTO ook badkleding en ander ondergoed van het desbetreffende merk. Ontdek in onze webshop welke onderkleding of badkleding het mooist zal staan bij jouw figuur en outfit.