Maak een belevenis van koken, eten en drinken met producten van WMF

De oprichting van WMF

De geschiedenis van WMF (Württembergische MetallwarenFabrik) begint in 1853 in de Duitse plaats Geislingen an der Steige. Destijds richtte Daniel Staub in samenwerking met de Schweizer broers het bedrijf op genaamd Metallwarenfabrik Straub & Schweizer. Het bedrijf met 16 werknemers richtte zich aanvankelijk op het repareren van metaal. Na verloop van tijd gingen ze over van het repareren van metaal naar het produceren van metalen producten voor huishoudens. In 1880 ging het bedrijf een samenwerking aan met Metallwarenfabrik Ritter & Co en werd de naam veranderd in Württembergische Metallwarenfabrik. Tegen die tijd had de organisatie al 3.500 werknemers in dienst. Aan het einde van de 19e eeuw was het bedrijf een van de grootste producenten en exporteurs van huishoudelijke metalen producten.

Ontwikkelingen van 1927 tot 2008

In 1927 kwam WMF met een belangrijke innovatie door het ontwikkelen van de ‘Sikomatic’, de eerste snelkookpan ter wereld. In hetzelfde jaar begon het bedrijf met het produceren van de eerste serie grote koffieapparaten. Door de jaren heen volgden vele belangrijke ontwikkelen elkaar op, zoals de ontwikkeling van roestvrijstaal (genaamd Cromargan), welke voor vele producten een toegevoegde waarde hadden. Een voorbeeld hiervan is de introductie van de productie van tafelmessen in 1962 en keukenmessen in 1977. In 1969 werd door WMF ’s werelds eerste volautomatische koffiemachine ontwikkeld. Vele decennia later werd in 2006 ook de eerste volautomatische koffiemachine ontwikkeld voor privégebruik. Twee jaar later openende het bedrijf haar 200ste dochteronderneming in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Via online kanalen weten ze ook andere delen van de wereld makkelijk te bereiken.

Producten van WMF

Door technologische ontwikkelingen weet WMF goed mee te komen in de snelgroeiende markt. Van 2009 tot 2012 zijn hier een aantal uitvindingen bijgekomen. Voorbeelden hiervan zijn de verdere ontwikkeling van de Cromargan-technologie om een hogere krasbestendigheid te bereiken en de Cool+ technologie waarmee de handvatten hittebestendig zijn.

Wanneer je de hoogkwalitatieve producten van WMF zoekt, ben je bij OTTO aan het juiste adres. We bieden je een ruime keuze aan producten van WMF zoals pannensets, snelkookpannen, besteksets, glazen en peper- en zoutstellen. Hiernaast ook elektrische producten zoals een broodrooster, koffiezetapparaten, waterkokers en nog veel meer. Deze producten maken koken, drinken en eten nog leuker! Zowel professionele koks als kleine en grote gezinnen maken tegenwoordig veel gebruik van de hoogkwalitatieve producten van WMF. Daarnaast kies je met deze producten altijd voor een stijlvolle uitstraling.