Een veelzijdige collectie aan kleding van Tom Tailor

De oprichting van Tom Tailor

Voor de oprichting van de kledingfabrikant Tom Tailor gaan we vele jaren terug in de tijd. In 1962 werd het merk mede opgericht door de 20 jaar oude Uwe Schröder in de Duitse stad Hamburg. Het bedrijf werd opgericht met weinig geld, een geleend bureau en telefoon. Ze begonnen met importeren van badstof uit India, verpakt in grote balen. Deze goederen verkochten ze vervolgens door een klant in Hamburg. Na verloop van tijd ging Tom Tailor via ondergoed over naar fashion. Dit lijkt niet voor de handliggend, maar destijds zaten vrienden van de oprichters ook in deze branche. In de beginjaren van het bedrijf reden de oprichters nog door het hele land om kleding te verkopen en ze produceerden het in die tijd nog zelf. De vraag naar kleding werd steeds groter en binnen een korte tijd was Tom Tailor in Hamburg één van de grootste importeurs van shirts. Het was dan ook noodzakelijke om over heel Duitsland vertegenwoordigers aan te nemen.

Verdere groei van Tom Tailor

Vanaf 1971 begon Tom Tailor met het produceren van haar eigen kledinglijn, waarna Tom Tailor officieel als handelsmerk werd geregistreerd in 1979. Vanaf 1996 richtte het bedrijf zich op meerdere segmenten. Zo werd er in 1996 een label voor kinderen geïntroduceerd en een aantal jaren later een casual label voor vrouwen. De markt werd alsmaar groter en hierdoor konden ze aan de vraag van de consument blijven voldoen. Het doel was om het merk verder te ontwikkelen in de richting van lifestyle.   

Tom Tailor bedrijfsinformatie

In 2006 werd de Tom Tailor webshop officieel gelanceerd. Net als voor andere bedrijven in deze branche is e-commerce een erg belangrijk onderdeel om succesvol te kunnen blijven. De doelgroep bevindt zich steeds meer op het web en stellen steeds hogere eisen. In 2012 vierde Tom Tailor haar 50e jaar van bestaan. Tegenwoordig is het bedrijf een belangrijke speler in de markt van kleding, ook wel fashion & lifestyle genoemd. Ieder jaar worden er zo’n 12 nieuwe collecties geïntroduceerd. In 2013 verkoopt Tom Tailor haar kleding in ruim 1300 retail winkels en webshops in 21 landen. Er werken ruim 6.400 mensen bij het bedrijf.

Tom Tailor bij OTTO

Ben je op zoek naar kleding van het bekende merk Tom Tailor? In de webshop van OTTO vind je een veelzijdige collectie van het kledingmerk, voor dames, heren en kinderen. Je vindt er kleding in allerlei soorten, zoals jeans, shirts, truien, jassen en nog veel meer. We bieden kleding van Tom Tailor altijd in de nieuwste trends. Hiermee kom je altijd goed voor de dag!