Vele huishoudproducten van Krubs

De oprichting van de organisatie

Voor de geschiedenis van de Duitse elektronicafabrikant Krups gaan we terug naar het jaar 1846. De geschiedenis van het bedrijf begon in de Duitse stad Wald, in de staat Noordrijn-Westfalen. Het bedrijf was opgericht door Josua Kortz en hij werd geassisteerd door meerdere vrienden. Het bedrijf, ‘Krubs Ideal’, begon met het produceren van (industriële) weegschalen. Nadat de activiteiten waren verhuisd naar de naastgelegen stad Sollingen, liet Robert Krubs met een aantal van zijn kinderen de fabriek alsmaar groeien, waarna ze ook aan Nederland en Zwitserland gingen leveren. Binnen 40 jaar wist Krubs een van de meest toonaangevende producten te worden van weegschalen. Door constant te innoveren in nieuwe technieken, weet het bedrijf voor op de concurrentie te lopen.

Van weegschalen naar koffiemolens

Na ongeveer 110 jaar in dezelfde markt te hebben geopereerd, begon de onderneming in 1951 aan een nieuwe uitdaging. De derde generatie van Krubs, Ritz Krups en Dr. Karl Körne, neemt het bedrijf over en ondanks de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog gaan ze er vol voor. Met slechts 30 werknemers in dienst komen ze met een aantal originele ideeën om innovatieve producten op de markt te brengen. Vervolgens introduceerden ze in 1956 de eerste elektrische koffiemolens. Al snel verkocht het bedrijf binnen een jaar bijna een miljoen koffiemolens. Hieruit bleek dat ze goed wisten in te spelen op de behoeften van de consument.

Steeds meer huishoudproducten

Naast de koffiemolens lanceerde het bedrijf steeds meer andere huishoudproducten. In 1959 werd de keukenmachine ‘3-X’ geïntroduceerd, welke uitgroeit tot een symbool van de moderne keuken. Het jaar 1960 was een belangrijk jaar voor Krubs, want toen vonden ze een elektrische motor uit, waarmee kleine huishoudapparaten aangedreven kunnen worden. De expertise leidde in 1961 tot de productie van het ONKO-koffiezetapparaat, later de T8 en tegenwoordig de F468. Een aantal jaren later kwam hier ook de eerste snijmachine bij. Tot 1983 ontwikkelde Krubs ook haar eerste espressoapparaat, stoomapparaat en andere elektrisch bedienbare apparaten voor koffie.

Krubs bij OTTO

In 1991 begon Krubs een samenwerking met Nestlé voor de productie van een espressoapparaat met capsules: de Krubs Nespresso. Uiteindelijk wordt Krubs in 2001 overgenomen door SEB, de wereldwijde marktleider van kleine huishoudelijke apparatuur.

Ben je op zoek naar apparatuur voor in je keuken? Neem dan eens een kijkje in onze webshop waar we diverse producten van Krubs aanbieden. Hierbij kun je denken aan (volautomatische) koffiezetapparaten, een eierkoker, ijsmachine, broodrooster, handmixer en nog veel meer.