19 artikelen

Een ruime keuze uit elektronische producten van Bauknecht

Het Duitse Bauknecht

Bauknecht is een Duitse fabrikant van huishoudelijke apparatuur, opgericht in 1919 als elektrotechnische werkplaats. Sinds 1989 is Bauknecht overgenomen door Whirlpool. In de webshop van OTTO vind je voornamelijk koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties van Bauknecht. Hiernaast biedt OTTO ook wasmachines. Neem een kijkje in onze online shop en ontdek de mogelijkheden van de nieuwste technieken van het bekende merk Bauknecht.

Tips om je Bauknecht koelkast en vriezer te onderhouden

Wanneer je een nieuwe koelkast van Bauknecht hebt aangeschaft, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi en schoon blijft. Helaas maakt de koelkast zich niet zelf schoon, dus je zal er regelmatig toch aan moeten geloven. Over het algemeen kun je hem het beste om de drie maanden van binnen helemaal schoonmaken. Graag geven we enkele tips om je koelkast in een zo goed mogelijke staat te houden.

  1. Schoonmaken. Zet de koelkast uit en doe in een emmer lauw water een beetje afwasmiddel, soda of allesreiniger. Haal alles uit de koelkast en neem alle laden en rekken met een vochtige doek af. Van belang is dat je ook de deur en rubbers doet. Controleer altijd of er geen scheuren in het rubber zitten, want anders zal je onnodig energie verspillen. Neem uiteindelijk alles af met een droge schone (thee)doek.
  2. Achterkant. Wanneer je koelkast niet ingebouwd is, is het doorgaans wat makkelijker om ook de achterkant schoon te maken. Vooral het rooster dien je goed schoon te maken, want wanneer er te veel stof op zit, kan de koelkast de warmte minder goed kwijt. Hierdoor zal hij uiteindelijk meer energie verbruiken.
  3. Vriezer ontdooien. Iedereen met een vriezer heeft vast wel eens te maken met ijsafzetting. Het is belangrijk dat je de vriezer ijsvrij houdt, want de vriezer zal meer moeite moeten doen om producten te bevriezen wanneer er een dikke laag ijs tegen de wanden aanzit. Wanneer je een dunne ijslaag hebt, kun je deze vaak nog met een ijskrabber verwijderen. Wanneer de laag te dik is, kun je hem het beste helemaal ontdooien. Haal je vriezer helemaal leeg en leg de producten in de koelkast of nog handiger, wanneer het buiten vriest, leg je ze gewoon buiten. Je kunt het proces versnellen door een bak met kokend of heet water in de vriezer te zetten en de deur op een kier te zetten. Maak hem vervolgens op dezelfde wijze schoon als de koelkast.
  4. No frost. Bauknecht biedt diverse vriezers of koelvriescombinaties met het zogenoemde ‘no frost-systeem’. Dit is een erg handige technologie die ervoor zorgt dat je nooit meer je vriezer hoeft te ontdooien. Deze techniek zorgt ervoor dat het klimaat in de vriezer droger is en waardoor er geen ijs kan opstapelen. Dit scheelt tijd én energie! Bij de productomschrijving kun je lezen of de vriezer of koelvriescombinatie de techniek ‘no frost’ bevat.