Geox, de schoen die ademt

De uitvinding van de ademende schoen

Geox is een recent opgericht bedrijf dat zich richt op de verkoop en productie van schoenen. Het in 1995 opgerichte bedrijf staat bekend om het ontwikkelen van ‘ademende’ schoenen. De oprichter, Mario Moretti Polegato, kwam op dit idee doordat hij in een warme zomer in Italië last had van warme voeten. Hij prikte met een zakmes gaten in zijn hardloopschoenen, zodat de schoenen makkelijker konden luchten. Het idee pakte positief uit en hij wilde hiermee een succesvol product ontwikkelen. Na verloop van tijd begon het idee aan te slaan en tegenwoordig geniet het merk van internationale bekendheid. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Italiaanse stad Montebelluna en de productie vindt voornamelijk plaats in Aziatische landen.

De werking van de ademende schoen

De merknaam Geox is afkomstig van het Griekse woord ‘geo’ (aarde) en ‘x’, symbool voor technologie. De gepatenteerde technologie van Geox is verdeeld over twee onderdelen: de buitenzool en het membraam. De buitenzool is voornamelijk gemaakt van rubber, waarin minuscule gaatjes worden gemaakt. Deze gaatjes worden geplaatst op de plekken waar de meeste zweetklieren geconcentreerd zitten. Het membraam bestaat uit een zool gemaakt van materiaal dat zweet absorbeert en het als waterdamp afvoert. Dit is mogelijk doordat de poriën van het membraam een grotere omvang hebben dan de waterdampmoleculen, maar kleiner dan de waterdruppels. Op deze manier wordt het water buiten de schoen gehouden en houd je droge voeten.

Schoenen van Geox bij OTTO

Heb je snel last van warme of zwetende voeten? Dan zijn schoenen van Geox de ideale oplossing om deze problemen te voorkomen. Door de ademende werking van de schoen kan je via de zolen warmte van je voeten laten afvoeren uit je schoen, maar er kan van buitenaf geen vocht door je zool komen. Geox blijft constant innoveren met de nieuwste technieken. Hiernaast vindt Geox het belangrijk dat ze modebewuste en trendvolle schoenen op de markt brengt. Hierdoor heb je comfortabele schoenen én loop je er altijd bij volgens de nieuwste trends.

Wanneer je op zoek bent naar bijpassende kleding, dan ben je in de webshop van OTTO ook aan het juiste adres. We bieden een veelzijdige collectie aan kleding voor dames, heren en kinderen. Ook kun je in onze webshop terecht voor bijpassende accessoires zoals een sjaal, tas of sieraden. Hiermee maakt je je outfit helemaal compleet en kom je altijd mooi voor de dag.