23 artikelen

Sportieve en casual kleding van Billabong

Het begon met de board shorts voor surfers

In 1973 werd het kledingmerk Billabong opgericht door Gordon Merchant in Queensland, Australië. In eerste instantie ontwierp Merchant board shorts in zijn huis en deze verkocht hij in lokale surfwinkels. Vanwege de unieke sticktechniek waren de shorts al snel erg populair onder de surfers. De surfers merkten dat de korte broeken erg duurzaam waren en al snel werd het bedrijf uitgebreid om aan de grote vraag te voldoen. Door het sponsoren van verschillende sportevenementen behaalde Billabong een grote publieke naamsbekendheid. Uiteindelijk werd de kleding van Billabong in 1980 in heel Australië verkocht.

Wereldwijde groei van Billabong

Door het grote succes van het merk, breidde het bedrijf in 1980 langzaam uit naar landen die relatief in de buurt lagen, zoals Nieuw-Zeeland, Japan en Zuid-Afrika. De uitbreiding pakte goed uit, want rond 1990 werd duidelijk dat Billabong een belangrijk aandeel had in de wereldwijde groei van de surfindustrie. Uiteindelijk werd in het merk in 2000 op de aandelenbeurs van Australië (Australian Securities Exchange) geïntroduceerd.

Naast het produceren van shorts voor surfers, is het assortiment de laatste periode flink uitgebreid. Door de overname van Von Zipper was het bedrijf ook actief op de markt voor skateboarding en door de overname van Nixon hield Billabong zich ook bezig met de verkoop van horloges en accessoires. Tot 2009 kwamen hier nog meerdere overnames bij waardoor het bedrijf alsmaar bleef groeien. In 2007 zorgde de overname van Xcel voor een vrouwenlijn bij Billabong en overnames van andere sportmerken zoals Swell vergrootten het marktaandeel van het bedrijf.

Billabong bij OTTO

Wanneer je op zoek bent naar sportieve en casual kleding, dan ben je in onze webshop aan het juiste adres. Je vindt er kleding van Billabong voor dames, heren en kinderen in allerlei soorten. Voorbeelden hiervan zijn jumpsuits, truien, sweatshirts, zwembroeken, jacks, t-shirts en nog veel meer. Met kleding van Billabong weet je zeker dat je hip, modebewust en sportief over straat gaat. Ontdek in onze webshop welke artikelen we hebben van het bekende merk!

Wist je dat…

Billabong een Australisch begrip is voor een poel met stilstaand water? Dit begrip wordt voornamelijk gebruikt in de tropische gedeeltes van Noord-Australië, zoals in de Top End. Kenmerken voor deze poeltjes zijn dat ze in de droge periodes altijd water bevatten, maar nooit volledig opdrogen. In het regenseizoen stromen de poeltjes helemaal vol met water en maken ze deel uit van uitgestrekte ondergelopen gebieden met krokodillen, vissen en andere diersoorten. Een aantal bekende billabongs zijn Yellow Waters Billabong en de Bird Billabong. De connectie met het surfersmerk is niet helemaal duidelijk, maar men vermoedt dat er een link is gelegd met het overstromen van poeltjes en het ontstaan van golven op zee, de plek waar men altijd surft.