Verschillende producten van het sportieve merk Quiksilver

De oprichting van Quiksilver

Voor de oprichting van het Australische concern Quiksilver gaan we terug naar 1969 in de stad Torquay. Eén van de populairste sporten van Australië is surfen en dit is ook waar het merk zich in eerste instantie op richtte. Niet alleen in Australië was surfen populair, maar ook in Hawaii en Japan werd de sport veel beoefend. Hier werd goed op ingespeeld door Quiksilver, want door het sponsoren van grote surfevenementen wist het merk binnen korte tijd ook in het buitenland razend populair te worden. Uiteindelijk werd het hoofdkantoor verplaatst naar Huntington Beach, Californië.

Quiksilver: voor actieve sporten en lifestyle

Na vele succesvolle jaren in de surfsport, zag het merk haar kansen in andere sporten. Een vergelijkbare sport met surfen zijn wintersporten als snowboarden of skiën. Deze sporten sluiten goed aan bij het karakter van het merk en daarom besloot Quicksilver zich in 1996 ook te richten op wintersport. Wanneer je naar het logo van het merk kijkt, kun je de sporten er ook uit afleiden, want hierin zie je een grote golf met daaronder een berg. Tegenwoordig is Quiksilver één van de grootste producten van kleding voor actieve sporten als surfen en andere boardsporten. Het merk heeft winkels en vestigingen over de hele wereld en hierdoor weet ze een belangrijke positie in te nemen op het gebied van actieve sporten en lifestyle. Binnen de Quiksilver familie vind je ook andere merken zoals Roxy, DC Shoes, Hawk, GNU, Libtech en Moskova Underwear.

Roxy: voor jonge sportieve vrouwen

Zoals hierboven vermeldt, heeft Quiksilver een merk genaamd Roxy. Dit merk richt zich sinds 1990 speciaal op jonge vrouwen die graag sporten beoefenen voor in de zee en bergen. De kleding past hierbij goed bij hun levensstijl. Het merk werd in eerste instantie opgericht omdat Quicksilver haar mannenmerk niet wilden beschadigen met mode voor vrouwen. Roxy biedt niet alleen sportkleding, maar ook casual kleding. Hiernaast heeft het merk ook schoenen en accessoires in haar assortiment. Onder Roxy vallen ook andere merken zoals Roxy Girl en Teenie Wahine.

Achtergrondinformatie

De laatste decennia is Quiksilver uitgegroeid tot een sterk merk met vele winkels over de hele wereld. Winkels van Quiksilver kun je vinden in grote steden in Australie, Nieuw-Zeeland, Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azie en Afrika. De winkels staan bekend als de ‘Boardriders Club’ of ‘Factory’ winkels. Hiernaast zijn de merken te vinden in vele warenhuizen en in webshops in allerlei talen.