Canon is een Japanse producent met toonaangevende fotocamera's, videocamera's, lenzen en printers.

With Canon you can

De oprichting van Canon

Voor de oprichting van Canon gaan we terug naar het jaar 1937. Destijds waren het de Japanners Goro Yoshida en Saburo Uchida die het bedrijf hadden opgericht. Bij de oprichting droeg het huidige Canon de naam ‘Precision Optical Instruments Laboratory’. Het bedrijf begon met het ontwikkelen van een 35mm camera, welke de ‘Kwanon’ werd genoemd. Vanaf de jaren ’40 breidde het bedrijf haar activiteiten uit en ontwikkelde ze lenzen en camera's voor de tv- en filmindustrie. In 1947 werd de naam veranderd naar Canon Camera Co en deze werd in 1969 verkort naar Canon. Het bedrijf is tegenwoordig één van de grootste ontwikkelaars van apparatuur voor fotocamera’s. Hiernaast is Canon ook sterk aanwezig op de markt voor videocamera's, printers, medische apparatuur en kopieerapparaten.

Tips bij het aanschaffen van een spiegelreflexcamera

In onze webshop vind je een ruime keuze aan artikelen van Canon. Het grootste gedeelte hiervan betreft spiegelreflexcamera’s, lenzen en accessoires. Een spiegelreflexcamera is niet iets dat je zomaar aanschaft want er is een grote keuze uit verschillende merken en modellen. Graag geven we je enkele handige tips voor het aanschaffen van een spiegelreflexcamera.

  1. Vele keuzes. Tegenwoordig vind je een grote keuze aan vele verschillende spiegelreflexcamera’s. Mensen laten zich vaak snel beïnvloeden door de prijs en willen altijd het beste hebben. Wanneer je een beginner bent, heb je echter niet de beste camera nodig. Verschillen tussen de foto’s zul je meestal pas goed zien wanneer je veel ervaring met deze apparatuur hebt.
  2. Vrienden of familie. Wanneer je (nog) weinig verstand hebt van camera’s, doe je er verstandig aan om eerst vrienden of familie te vragen naar tips. Deze hebben waarschijnlijk meer ervaring met een spiegelreflexcamera en kunnen je een aantal handige tips geven. Leen het apparaat een keer en kijk of deze je bevalt.
  3. Megapixels. Veel mensen denken dat een camera met meer megapixels een betere camera is. Dit is één van de grootste misverstanden bij het aanschaffen van een camera. Een hoger aantal pixels betekent slechts dat de foto een hogere resolutie heeft. Belangrijker is de groter van de sensor van de camera. Compactcamera’s hebben een vele kleinere sensor dan een spiegelreflexcamera. Een grotere sensor betekent kwalitatief mooiere pixels. Professionele fotografen stellen in de meeste gevallen dat ze genoeg hebben aan een camera met 10 megapixels.
  4. ISO. De ISO-waarde geeft de lichtgevoeligheid van de sensor aan. Hoe gevoeliger de camera voor licht is, hoe meer deze kan zien in situaties waar er bijvoorbeeld weinig licht is. Een hogere ISO-waarde geeft aan dat de camera gevoeliger is voor licht. Er hoeft bijvoorbeeld bij een ISO van 800 minder licht op de camera te vallen voor een goede foto dan bij een ISO van 200.
  5. Diafragma. Het diafragma is de opening van je lens welke bepaalt hoeveel licht er op de sensor van de camera valt. Hoe lager de waarde, des de groter de opening en het diafragma. Deze hangt weer samen met de sluitertijd, de tijd dat er licht op de sensor valt.