Een ruime keuze uit schoenen en accessoires van het merk Rieker

Het verhaal achter Rieker

De geschiedenis van het schoenenmerk Rieker begon vele jaren geleden in het Zwarte Woud, in het zuiden van Duitsland. In het jaar 1874 was het de familie Rieker die begon met het maken van schoenen. Rieker maakte door de jaren heen een flinke groei en inmiddels is het bedrijf al aan vijf generaties doorgegeven. Sinds de oprichting staat Rieker bekend om het leveren van schoenen en accessoires van hoge kwaliteit. In het begin van de jaren ’70 werd het hoofdkantoor met logistiek en productie verplaatst naar de Zwitserse stad Thayngen. Tegenwoordig werken er ruim 20.000 mensen voor het concern, verdeeld over drie design onderdelen, 16 groothandels en de productievestigingen in Oost-Europa, Noord-Afrika en Vietnam. Uiteindelijk worden de schoenen en accessoires aangeboden in ruim 9.000 onafhankelijk retailers, voornamelijk in Europa.

Schoenen en accessoires van Rieker bij OTTO

Het handelsmerk waaronder Rieker haar schoenen aanbiedt, wordt ‘Rieker Antistress Footwear’ genoemd. Door snel op de behoeften van de markt in te spelen, weet Rieker met de nieuwste trends mee te gaan en modieuze schoenen te ontwerpen. Vrijwel alles dat Rieker maakt, wordt ook door hen geproduceerd. In onze webshop vind je een ruime keuze aan producten van het merk. Ten eerste worden deze onderverdeeld in schoeisel en accessoires. Bij schoeisel kun je denken aan korte en lange laarzen, schoenen, sandalen, ballerina’s en slippers. Bij accessoires kun je denken aan (hand)tassen. Neem eens een kijkje in onze online shop en ontdek welke leuke producten van Rieker we in ons assortiment hebben.

Hoe onderhoud ik mijn nieuwe schoenen?

Wanneer je nieuwe schoenen van Rieker hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Dit kun je ten eerste doen door je schoenen in te spuiten met impregneerspray. Hiermee zijn ze beter beschermd tegen vuil en vocht. Wanneer het regent, sneeuwt of ander slecht weer is, zullen er minder snel vlekken op de schoenen komen. Het sprayen van je schoenen kun je het beste regelmatig doen, ongeveer één keer per maand. Vooral in de herfst en winter is dit belangrijk. Let wel op dat je vooraf altijd je schoenen schoon- en droogmaakt zodat er geen kleurverschillen kunnen ontstaan. Wanneer je leren schoenen hebt, adviseren we om ze niet in te sprayen maar om ze in te smeren met ledervet. Dit om dezelfde redenen als bij suède en textiel, maar ook zodat het leer niet gaat uitdrogen en scheuren.