Streetwear kleding van het trendy merk Khujo

Het verhaal achter Khujo

In 1996 is het merk Khujo opgericht in de achtertuin van een gebouw in de Duitse stad Hamburg. De oprichter, Tobias Schröder, had een grote passie voor de leren jassen die in veel films in de jaren ’70 te zien waren. Hoewel Schröder weinig designvaardigheden of financiële mogelijkheden had, had hij wel genoeg enthousiasme om succesvol te zijn. ‘Khujo’ klinkt voor veel mensen onbekend en daarom had de oprichter ook voor deze onderscheidende naam gekozen. Hij liep niet over de hele wereld met de kleding, maar wel over grote feesten en dit zorgde ervoor dat het merk al snel bekend werd.

Het succes van Khujo

Tegenwoordig is Khujo in Europa een groot merk in de wereld van trendy streetwear. In eerste instantie produceerde het merk alleen maar jassen, maar al snel breidde het bedrijf haar assortiment uit met tops en broeken. Khujo stelt dat ze tegenwoordig de grootste collectie streetwear exploiteert ter wereld, en dat zonder dure reclames en PR. Mond-tot-mondreclame is volgens het bedrijf de belangrijkste factor voor het grote succes.  

Het profiel van het merk

Khujo staat voor sportieve en comfortabele kleding gemaakt van duurzaam materiaal. Ze vinden dat de kleding in hun collectie vooral handig moet zijn en daarom worden alle jassen voorzien van ten minste drie grote zakken die je met een goede rits waterdicht kan sluiten. Dit geldt niet alleen voor de jassen, maar ook voor de overhemden, blouses, broeken en jurken. Hier zijn bijzonder ingetogen kleuren belangrijk en patronen in natuurlijke materialen zoals katoen. De prints vormen de achtergrond van het streetwear merk, met grote grafische patronen. In de collectie kun je prints vinden die doen denken aan graffiti en andere opvallende kleuren.

Khujo bij OTTO

Ben je op zoek naar trendy kleding met een streetwear uiterlijk? Dan is de collectie van Khujo echt iets voor jou! Neem eens een kijkje in onze webshop om te kijken welke kleding je leuk vindt. Er is kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Verder kun je in onze webshop ook andere artikelen vinden waarmee je je outfit helemaal compleet kunt maken. Wat dacht je van bijpassende accessoires of sieraden?