Wat is adidas Originals?

Wat begon als een klein familiebedrijf in sportkleding, is vandaag de dag uitgegroeid tot een groot trend label met urban stijl. De focus van adidas ligt nog steeds wel op amateursporters en professionele atleten, maar als aanvulling op deze Performance-lijn heeft adidas nog een ander merk: adidas Originals, voor een moderne en sportieve levensstijl. Hier lees je alles over wat de adidas Originals producten bijzonder maakt, welke klassiekers van het merk een succespositie hebben veroverd en welke modellen nog aan de weg aan het timmeren zijn.

Iedereen kent ze; de bekende 3 strepen van adidas. Deze herkenbaarheid is dan ook iets waardoor het merk zo populair is geworden. Deze drie-strepen worden gebruikt voor de performance-lijn, de adidas Originals lijn is te herkennen aan het bladvormige logo.

adidas heeft een breed scala aan producten, maar ze zijn vandaag de dag met hun adidas Originals lijn vooral bekend om hun sneakers. Naast al deze schoenen hebben ze ook nog veel kleding. Denk aan de bekende adidas vesten in verschillende kleuren en ook andere sportkleding hebben ze veel. adidas Originals heeft dus ook sportkleding, maar dit is ook als vrijetijdskleding te dragen. De adidas sneakers zijn vandaag de dag niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Inhoudsopgave

Soorten adidas Originals schoenen
Hoe vallen adidas Originals schoenen?
Populaire soorten adidas Originals schoenen
Sneakerweetjes - wist je dat...

Soorten adidas Originals schoenen

adidas Originals kent verschillende modellen schoenen. Veruit de bekendste zijn natuurlijk de Stan Smiths en Superstars. De superstars zijn in 1969 ontworpen en sindsdien niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Superstars zijn groot geworden door de rapgroep run-DMC; zij droegen dit tijdens veel van hun optredens en zo kreeg de schoen steeds meer aandacht.

Stan Smiths zijn daarentegen van origine echte sportschoenen. Stan Smith is een Amerikaanse tennisspeler die tussen 1960 en 1980 professioneel speelde. In 1963 werden de schoenen voor het eerst gemaakt maar pas in 1978 werden ze vernoemd naar de toenmalige nr. 1 tennisspeler van de wereld Stan Smith.

Hoe vallen adidas Originals schoenen?

Over het algemeen vallen de adidas Originals sneakers normaal. Wel moet je letten op het soort maat waar ze mee werken; dit zijn namelijk 2/3e maten. Zo gaat het van maat 36 naar 36 2/3e, naar 37 1/3e.

Populaire soorten adidas Originals schoenen

Stan Smith, Superstars, Gazelle, Los Angeles, Tubular Runner, ZX Flux, ZX racer, Courtvantage, Attitude Revive

Sneakerweetjes - wist je dat...

  • …dat de oprichters van de merken Puma en adidas broers van elkaar waren? Ze begonnen samen met de oprichting van het bedrijf Adi Dassler, maar door onenigheden groeiden de twee uit elkaar en besloot Rudolf Dassler om een eigen bedrijf te beginnen (Puma). Binnen enkele jaren waren Puma en adidas grote concurrenten van elkaar.
  • ….Vans vroeger schoenen maakte voor op het dek van schepen? Deze schoenen hadden antislipzolen en daardoor konden de matrozen moeilijker uitglijden op het dek. Bij de introductie van het skateboard, zagen de skaters al snel het nut van de schoenen. Ze hadden veel grip op hun board en dit zorgde ervoor dat de Vans erg populair werden onder jongeren.