50 artikelen

De evolutie van computerfabrikant Acer

In het jaar 1976 is in Taiwan het bedrijf Acer ter wereld gebracht door de oprichter Stan Shih. Destijds ging het bedrijf onder de naam ‘Multitech’. Bij de oprichting had Multitech 11 werknemers in dienst en een startkapitaal van 25.000 dollar. In eerste instantie focuste het bedrijf zich op handel en productdesign. In 1981 startte het bedrijf met productieactiviteiten en speelde het een belangrijke rol in de ontwikkeling van het gebruiken van computers in Taiwan.

1987 tot 2000

De naam Multitech werd in 1987 veranderd naar de huidige bedrijfsnaam Acer. Dit was de eerst stap van Acer voor het versterken van het merk. De concurrentie op de markt van computers werd steeds groter. In deze tijd werd concurrent Packard Bell opgericht, een grote speler op de markt voor thuiscomputers.  Gedurende tien jaar behaalde Acer een flinke groei en groeide het bedrijf uit naar één van de grootste fabrikanten van computers. Dit was mede te danken aan de overname van de Texas Instruments Computer divisie. In deze tijd was het van belang dat ze vernieuwend waren en voor alle huishouders betaalbaar waren. Innovatie was één van de belangrijkste factoren voor succes.

2001 tot 2007

In deze periode groeide Acer uit van een grote fabrikant tot een globaal herkend computermerk dat hoogkwalitatieve computerapparatuur aanbiedt. Door het vernieuwde Channel Business Model weet Acer een duurzame wereldwijde groei te behalen. Hierdoor weet Acer snel op de nieuwste trends in te spelen en met vernieuwende technieken op de markt te komen. Een hoogtepunt in deze tijd waren de overnames van de concurrenten Gateway en Packard Bell in 2007. Hierdoor werd het bedrijf in 2007 nummer drie van de wereld van pc-aanbieders.

2008 tot nu

Vanaf deze tijd zijn de ontwikkelingen in de markt voor computers steeds sneller gegaan. Technologische innovaties volgen elkaar keer op keer op en deze is een belangrijke factor om te kunnen meegroeien met de snel ontwikkelende markt. Met een groot aanbod aan computers is Acer een grote aanbieder van high tech computerapparatuur. Notebooks, pc’s, computerbeeldschermen en nog veel meer zijn hier enkele voorbeelden van. Snelheid, gewicht en technologische foefjes zijn belangrijk voor de consument. In onze webshop vind je diverse producten van Acer. Welke hebben jouw voorkeur?

Door het sponsoren van grote evenementen heeft Acer haar bekendheid kunnen vergroten. De Olympische Winterspelen in 2010, de Olympische Zomerspelen in 2012 en het sponsoren van het Formule 1 Ferrari-team zijn hier enkele voorbeelden van.