Een ruime keuze uit huishoudelijke en lichaamsproducten van Braun

Het verhaal achter Braun

Het elektronicaconcern Braun is in 1921 opgericht in de Duitse plaats Frankfurt am Main. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op het maken van onderdelen voor radio’s. Na verloop van tijd maakte Braun in 1929 complete radio’s en in 1932 werd door Braun een van de eerste combinaties van een radio en een platenspeler gemaakt. Hiermee wist Braun flink te kunnen groeien en hierdoor introduceerden ze in 1935 een vernieuwd logo met de vergrote letter a: ‘BrAun’. Net als vele andere grote bedrijven in die tijd werden de activiteiten gewijzigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze oorlog produceerde het bedrijf voornamelijk zend- en ontvangstapparatuur voor radio’s voor militaire doeleinden. Het jaar 1944 was een compleet rampjaar voor Braun, want door de oorlog was de hele fabriek vernietigd. Het duurde destijds tot 1947 voordat het bedrijf haar activiteiten weer kon voortzetten. Ze begonnen met het produceren van radio’s en zaklampen.

De uitbreiding van Braun

Na het onverwachtse overlijden van de oprichter Max Braun in 1951, namen zijn zonen Arthur en Erwin bedrijf van hem over. In de loop van de jaren breidde het bedrijf haar activiteiten uit naar het produceren van apparatuur voor film en fotografie, zoals flitsers (1952) en diaprojectoren (1954). Dit leidde tot een overname van Niezoldi en Krämer in 1963, waarna ze onder de naam ‘Nizo’ camera’s op de markt brachten.

In 1950 kwam het bedrijf onder de aandacht van het Amerikaanse concern The Gillette Company, doordat ze een elektrisch scheerapparaat introduceerde waarmee je kon droogscheren. In 1967 kocht Gillette een merendeel van de aandelen van Braun. Het bedrijf werd actief in het produceren van keukenapparatuur en in de jaren ’70 in de markt voor audio en hifi-apparatuur, welke als aparte onderneming ‘Braun Electronics’ werd uitgebracht. Uiteindelijk werd Gillette in 2005 overgenomen door de Amerikaanse gigant Procter & Gamble, waardoor Braun hier een onderdeel van werd. Hiernaast nam het Italiaanse bedrijf De’Longhi in 2012 de producten over van kleine huishoudapparatuur.

Producten van Braun bij OTTO

Tegenwoordig is Braun voornamelijk actief in het ontwikkelen en produceren van huishoudelijke apparatuur en elektronische producten voor lichamelijke verzorging. Veel van deze producten kun je terugvinden in onze webshop. Hierbij kun je denken aan scheerapparaten, haardrogers, trimmers, epilators en krulborstels. In de andere categorie bieden we onder andere waterkokers, staafmixers, strijkijzers, koffiezetapparaten, broodroosters en nog veel meer. Wanneer je meer informatie over het product wilt lezen, klik deze dan aan en dan vind je een uitgebreide omschrijving van het product onder de afbeelding.