Een veelzijdige collectie aan kleding van s.Oliver

De oprichting van Sir Oliver

Voor de oprichting van het kledingmerk s.Oliver gaan we terug naar het jaar 1969. De Duitser Bernd Freier startte in Würzburg in een kleine studio van 25 vierkante meter een boetiekje. Hij noemde zijn bedrijfje Sir Oliver. Vaak zie je dat mensen hun bedrijf noemen naar hun eigen naam, maar dat was in dit geval anders. ‘Oliver’ werd gekozen omdat hij een fan was van de wereldberoemde roman Oliver Twist. ‘Sir’ werd gebruikt omdat dit in Engeland veel gebruikt werd als je een hoge status had of succesvol was. Hiermee gaf de eigenaar een internationale tint aan de boetiek. Echter, een bekende Duitse producent van cosmetica had het merkenrecht op ‘Sir’, waardoor de naam van Sir Oliver gewijzigd moest worden. In 1978 werd de naam gewijzigd in s.Oliver. Het logo heeft tegenwoordig een rode kleur met sierlijke letters.

Van boetiekje naar wereldwijde kledingproducent

S.Oliver bleef sinds haar oprichting alsmaar groeien en dit leidde tot een eerste buitenlandse winkel in 1998 in Oostenrijk. Het duurde daarna niet lang voordat er ook winkels in Zwitserland, België, Luxemburg, Tsjechië, Polen en Nederland werden geopend. S.Oliver groeide uit tot één van de grootste bedrijven in Europa op het gebied van fashion en lifestyle. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Duitse stad Rottendorf, vlakbij de stad waar het bedrijf is opgericht. Internationaal gezien zijn er ook vestigingen in China (Hong Kong en Hangzhou), India (Chennai), Indonesie (Bogor), Bangladesh (Dhaka) en Turkije (Istanbul).

Productlijnen van s.Oliver

In haar assortiment onderscheidt s.Oliver drie verschillende productlijnen: ‘QS by s.Oliver’, ‘s.Oliver Selection’ en ‘Triangle by s.Oliver’. De lijn QS by Oliver staat voor trendy en modieuze tieners en adolescenten. S.Oliver Selection zicht zich hiernaast op een algemener publiek door het aanbieden van vele casual kledingartikelen. De Triangle by s.Oliver lijn richt zich op mensen met een maatje groter. Verder heeft het merk ook kleding voor kinderen (s.Oliver Junior) en badkleding (s.Oliver beach). Naast kleding biedt het merk ook accessoires zoals tassen, riemen en andere artikelen van leer.

S.Oliver bij OTTO

Ben je op zoek naar kleding van het bekende merk s.Oliver? OTTO biedt je een veelzijdige collectie aan kleding van het populaire merk. In onze webshop vind je kleding in vele soorten. Je kunt hierbij denken aan rokjes, jurken, broeken, jeans, truien, bikini’s, ondermode en nog veel meer. Ontdek in onze webshop of er wat leuks voor je tussen zit. Met leuke accessoires maak je je outfit helemaal compleet!