Bosch versimpelt het huishouden met stofzuigers, keukenmachines, koelkasten, vaatwassers en meer!

Bosch, technologie voor het leven

De oprichting van Bosch

De oprichter van het technologische en dienstverlenende bedrijf Bosch was Robert Bosch (1861). Het bedrijf wordt ook wel Robert Bosch GmbH genoemd. In 1886 had de oprichter een kleine werkplaats in de Duitse stad Stuttgart. In deze werkplaats had hij als doel om innoverende, slimme apparaten uit te vinden. Dit leidde in 1897 tot een belangrijke uitvinding voor de auto-industrie: de magneetontsteking. Dit was een soort bougie, gecombineerd met een ontstekingssysteem, welke een groot technisch probleem in de industrie voor auto’s oploste. In 1902 kreeg Bosch een patent op de uitvinding. Bosch werd hierdoor een belangrijke toeleverancier in de auto-industrie. In de daarop volgende jaren kwamen hier nog enkele andere uitvindingen bij, zoals lichtsystemen en diesel- en benzine-injectiesystemen.

De producten van Bosch

Sinds de oprichting van Bosch is autotechnologie de belangrijkste markt voor het bedrijf. Zo’n 60% van de omzet wordt behaald met deze afdeling. Bosch ontwikkelt onder andere technologische producten als verbrandingsmotoren, aandrijfsystemen, veiligheid voor voertuigen en communicatieapparatuur. Naast de auto-industrie is Bosch actief op de markt voor industriële technologie, consumentenproducten en bouwtechnologie. In 1933 ontwikkelde Bosch de eerste elektronische koelkast en hierna nam ze een belangrijke plaats in voor huishoudelijke producten. Met industriële producten kun je denken aan verpakkingstechnologie voor de industrie van voedingsmiddelen. Hiernaast zullen veel mensen Bosch kennen van haar consumentenproducten en bouwtechnologie. 

Bosch bij OTTO

Ben je op zoek naar een product van Bosch? In onze webshop kun je terecht voor een ruime collectie aan producten van het bekende merk. OTTO biedt huishoudelijke producten als stofzuigers, koelkasten, koffieautomaten, vaatwassers, strijkijzers, koelvriescombinaties, ovens en nog veel meer. Hiernaast biedt OTTO gereedschap zoals (accu)boormachines, gereedschapkoffers en vele elektrische apparatuur. Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek welke producten een toevoeging kunnen zijn voor je huishouden of je klusapparatuur. Wanneer je het product aanklikt, kun je meer gespecificeerde informatie over het product lezen.

Technologie voor het leven

Al vanaf de oprichting heeft Bosch een duidelijke filosofie. De oprichter wilde dat het bedrijf verbonden zou zijn aan vernieuwing, kwaliteit en verantwoordelijkheid. Ten eerste wil Bosch altijd vernieuwende en hoog kwalitatieve producten ontwikkelen, maar hierbij neemt Bosch wel de verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Het bedrijf was één van de eerste bedrijven die de achturige werkdag invoerde. Hiernaast is Bosch altijd erg actief in het steunen van goede doelen. De producten worden steeds energiezuiniger zodat men het milieu minder hoeft te belasten.