137 artikelen

Een ruime keuze uit sportieve kleding van Kappa

De start met gebreide kousen

De geschiedenis van het sportmerk Kappa begon in het jaar 1916 wanneer Abramo Vitale het bedrijf ‘Calzificio Torinese’ (Torijnse kousen) oprichtte. Hij had destijds weinig financiële middelen om een goed begin te kunnen maken. Hij kreeg daarom van een goede kennis een naaimachine gedoneerd waarmee hij een begin kon maken met het breien van kousen. In 1955 werd de naam gewijzigd in ‘Il Maglificio Calzificio Torinese’ (ongeveer vertaald als ‘de Turijnse kousen breimolen’).

De sokken met een ‘K’

Het bedrijf draaide jarenlang erg goed en maakte een gigantische groei mee. Echter, rond 1958 stapelden een reeks van klachten zich op. Hierdoor kwam het bedrijf op het idee om naar een kwaliteitskeurmerk voor haar producten te streven: ‘K-Kontroll’. Vervolgens werd op alle producten een ‘K’ gezet. De sokken waren binnen korte tijd zo populair dat iedereen de met een ‘K’ gemarkeerde items wilde dragen. Uiteindelijk leidde dit tot de naamsverandering naar ‘Kappa’, geregistreerd in 1967. Twee jaar later werd het bekende logo van de vrouw en man die tegen elkaar aanzitten ontworpen. Ze kwamen op dit idee toen tijdens een fotoshoot twee modellen werden gefotografeerd toen ze tegen elkaar aanzaten. Tegenwoordig is het ‘Omini’ logo wereldbekend en deze symboliseert de Kappa-ideologie van sportiviteit en vrijheid voor mannen en vrouwen.

De eerste sponsor van voetbalteams

In 1979 bedacht Kappa een strategie die uiteindelijk bepalend was voor het grote succes van het bedrijf. Ze kwamen namelijk als eerste sportmerk op het idee om een voetbalteam te sponsoren. Hiermee had Vitale als doel om door middel van de sport internationale bekendheid te verkrijgen. Ze deden dit door het sponsoren van de club Juventus FC. In 1984 werd het officiële trainingspak voor teams gemaakt in samenwerking met NASA en Dr. Kuznetz. Ze werden hierbij geïnspireerd door de outfits die atleten droegen om ze koel te houden. In het einde van de jaren ’90 zorgde AC Milan meerder keren voor een internationale bekendheid toen ze voor de derde keer de Champions League wonnen. Dit was één van de meest succesvolle periodes van AC Milan met Van Basten, Rijkaard en Gullit die daar een belangrijke bijdrage aan leverden.

Kappa bij OTTO

Vanaf 2000 ging Kappa zich naast voetbal steeds meer op andere sporten richten zoals rugby en hockey. Sinds de oprichting zijn er al vele grote sportteams voorzien van kleding van Kappa. Voorbeelden hiervan zijn FC Utrecht, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Neem eens een kijkje in onze webshop om kleding van het topmerk Kappa te vinden.