Jack and Jones voor de modieuze en sportieve man

De evolutie van Jack and Jones

Jack and Jones is opgericht in 1990 en is in korte tijd uitgegroeid tot één van grootste aanbieders van mannenkleding. De markt voor mannenkleding was destijds een moeilijke markt om te betreden. Het moederbedrijf Besteller stuurde een commerciële werknemer naar een bekende modebeurs in Noorwegen om de collectie van Jack and Jones te presenteren. De mensen waren boven verwachting positief over de kledinglijn, waardoor Jack & Jones een snelle introductie op de markt voor mannenkleding maakte. Binnen enkele jaren zet Jack & Jones zich neer als een belangrijke aanbieder van mannenkleding en vooral als populair jeansmerk.

De vijf unieke merken van Jack & Jones

Tegenwoordig blijft Jack and Jones alsmaar groeien en heeft de organisatie momenteel in 38 landen meer dan 1.000 winkels. Eén van de belangrijkste kledingsoorten van het bedrijf is nog steeds de jeans, maar het assortiment is flink uitgebreid. Diverse ontwerpers zorgen ervoor dat er constant nieuwe stijlen aangeboden kunnen worden. Jack and Jones wordt tegenwoordig verdeeld over vijf unieke merken:

  • Jack & Jones Vintage Clothing: de kenmerken van deze kledinglijn zorgen voor een authentieke en klassieke uitstraling. De vintage look wordt gecreëerd door stoffen, afwerkingen en wassingen te reproduceren. Deze kleding wordt vaak gezien als tijdloze kleding door de klassieke uitstraling.
  • Premium by Jack & Jones: bij Premium spelen actuele trends een belangrijke rol. Kleding uit deze lijn staat voor kwaliteit, stijl en mode. Deze lijn is speciaal bedoeld voor mannen die in meerdere situaties dezelfde kleding kunnen dragen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de klassieke, stijlvolle, maar ook eigentijdse uitstraling.
  • Originals by Jack & Jones: ook bij de Originals lijn spelen de nieuwste trends een belangrijke rol. Deze lijn richt zich op een levendige en comfortabele levenstijl. Jack and Jones verwijst hierbij naar de ‘indie en hipster scene’. Dit zijn vooral mensen die durven te dragen wat ze mooi vinden en niet bang zijn om anders gekleed te zijn dan anderen.
  • Core by Jack & Jones: deze lijn richt zich op actieve modieuze mannen met een levendige stijl. Nieuwe kleding met een frisse toon is hier een belangrijk kenmerk van. De kleding uit de Core-lijn hebben een scherpe en strakke afwerking.
  • Jack & Jones Tech: deze lijn richt zich vooral op de sportieve man. Mannen met een actieve en sportieve levensstijl hebben een ruime keuze aan kleding in deze lijn. Tech zorgt ervoor dat mannen op een modieuze wijze, functionele en sportieve kleding kunnen dragen.