The spirit of Esprit

Geschiedenis van Esprit

Voor de oprichting van Esprit gaan we vele jaren terug in de tijd. Het begon in 1964 toen Susie Russell en Doug Tompkins elkaar ontmoetten en kort daarna met elkaar gingen trouwen. Dit leidde in San Fransisco in 1968 tot de oprichting van Esprit. De naam Esprit werd vernoemd naar het busje van waaruit ze hun kleding verkochten. Binnen korte tijd is Esprit uitgegroeid tot een international topmerk. Internationale designers geven het merk charisma en brengen het merk tot leven met inspirerende collecties voor vrouwen, mannen en kinderen.

Sinds 2007 is EDC een zelfstandig merk van Esprit, speciaal ontworpen voor jonge vrouwen. EDC is vooral bekend geworden door het sponsoren van grote evenementen zoals de MTV Music Awards. Hiermee proberen ze hun jonge doelgroep aan te spreken in populaire modesteden zoals New York, Londen en Tokio.

Wereldwijde vertegenwoordiging

Tegenwoordig is Esprit vertegenwoordigd in meer dan 40 landen, met meer dan 1.000 directe verkooppunten en meer dan 10.000 retailers. Vanaf 2011 lanceerde Esprit een lange termijn plan om het merk neer te zetten als een inspirerend kledingmerk met een heldere identiteit en duurzame visie. Winkels werden opnieuw ingericht naar een prettige omgeving waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte in het dagelijkse leven. Hierdoor is een nieuwe winkelomgeving ontstaan met warme en gezellige ruimtes waar de consumenten in alle rust de nieuwste stijlen kunnen ontdekken. Sinds 1993 staat Esprit genoteerd op de Hong Kong Stock Exchange, met hoofdkantoren in Duitsland en Hong Kong.

Duurzaamheid & productlijnen

Esprit heeft als doel om mode te creëren waar je een lange tijd van kunt genieten. Duurzaamheid is belangrijk om mode te kunnen ontwikkelen waarbij mens en natuur inachtneming worden genomen. Hierdoor is in 1990 de Sustainability Group opgericht, welke zich richt op de ecologische en sociale aspecten van Esprit.

Esprit biedt een ruime collectie aan kleding en andere mode artikelen. Afhankelijk van het werelddeel, verkoopt Esprit kleding voor mannen, vrouwen en kinderen in casual en sportieve stijlen. Naast kleding biedt Esprit ook artikelen voor wonen en lifestyle. In de webshop van OTTO vind je een ruime keuze aan leuke artikelen van Esprit. Hierbij kun je denken aan hoge en lage schoenen, shirts, truien, maar ook jurkjes en horloges. Deze zijn met vele andere artikelen in onze webshop goed te combineren voor een complete outfit. Doordat we constant de nieuwste trends en mode aanbieden, kom je altijd goed voor de dag.