10 artikelen

Een ruime keuze uit elektronische apparatuur van Toshiba

De oprichting van Toshiba

Voor de oprichting van het elektronicabedrijf Toshiba gaan we ver terug in de tijd. Net als vergelijkbare bedrijven in deze industrie heeft Toshiba een rijke historie. Het begon allemaal bij de oprichting van ‘Tanaka Seizo-sho’ (vertaling: Tanaka Engineering Works) in 1875 in Tokio. De oprichting kwam opgang nadat het Japanse Ministerie van Techniek het land verder wilde moderniseren. Ze vroegen daarbij de hulp van Hisashige Tanaka voor het ontwikkelen van telegrafische apparatuur. In dezelfde tijd was Ichisuke Fujioka bezig met het ontwikkelen van gloeilamp. Een aantal jaren besloten Fujioka en Tanaka hun ideeën te bundelen en samen te werken aan het ontwikkelen van elektrische apparatuur. Dit leidde in 1921 tot de uitvinding van de elektrische gloeilamp met dubbelgewikkeld gloeidraad.

Uitvindingen van Toshiba

Vanaf 1984 werd de naam van het bedrijf officieel overgezet van ‘Tokyo Shibaura Denki’ naar de huidige naam Toshiba. Tot de dag van vandaag heeft het bedrijf een gigantische groei doorgemaakt met vele innoverende technologieën. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de digitale computer in 1954, de eerste postcodeleesmachine in 1967, de eerste laptopcomputer in 1985, de eerste dvd-speler in 1995 de kleinste harde schijf in 2004. Later kwam hier ook nog ’s werelds eerste 3D LCD TV bij waarbij ook zonder bril het 3D-effect gezien kan worden.

Toshiba bij OTTO

Ben je op zoek naar elektronische producten van een bekend merk als Toshiba? In onze webshop kun je terecht voor een ruime keuze uit producten van Toshiba. Hierbij kun je denken aan televisies in vele verschillende maten, dvd-spelers, blue-ray-spelers, laptops, ultrabooks en nog veel meer. Benieuwd welke producten we nog meer hebben? Ontdek het in onze webshop. Wanneer je meer informatie over het product wilt, kun je het desbetreffende product aanklikken en alle specificaties vinden. Hiermee weet je altijd wat je kan verwachten van het product.

Wist je dat…

Milieubeheer een erg belangrijk onderdeel is voor Toshiba? Dit doen ze om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de natuur. Dit doen ze onder andere met behulp van vrijwillige milieuplannen en projecten. Een voorbeeld van een project is de samenwerking met het Louvre, een bekend museum in Parijs. Het museum maakte eerder veel gebruik van xenonverlichting voor de belichting van de bekende glazen piramide. Om het milieuvriendelijker te maken, schakelden ze de hulp van Toshiba in. Door gebruik te maken van LED-verlichting wist het Louvre het energieverbruik met ruim 73% te verlagen.