Roxy, sportieve en casual kleding voor vrouwen

Het aanbod van Roxy

In 1990 is het kledingmerk Roxy opgericht, speciaal bedoeld voor vrouwen. In eerste instantie richtte het merk zich alleen op sportieve kleding, voornamelijk voor boardsporten zoals surfen en snowboarden. Deze naam is gekozen omdat het klinkt als een punk band of club. Na verloop van tijd breidde het bedrijf haar assortiment uit door het aanbieden van een breder aanbod van kleding, schoenen, accessoires en gericht op meerdere sporten. Naast sportkleding, biedt het merk ook casual kleding aan. Hiermee weten ze zich neer te zetten als een kledingmerk met een divers aanbod van allerlei soorten kleding. Andere merken die onder Roxy vallen, zijn Roxy Girl en Teenie Wahine.

Kleding van Roxy bij OTTO

Ben je op zoek naar sportieve of casual damesmode? In onze webshop vind je een divers aanbod van kleding van het bekende merk Roxy. Voorbeelden van kleding die je kunt vinden in onze shop zijn parka’s, sweatbroeken, laarzen, snowboardjacks, shirts, truien, jurken en nog veel meer. Kleding van Roxy is geschikt om je in sportieve situaties goed te kleden, maar ook voor casual outfits ben je bij ons aan het juiste adres. Ontdek het in onze shop!

Onderdeel van Quiksilver

Roxy is opgericht in de Verenigde Staten, als onderdeel van het bekende merk Quiksilver. Dit werd gedaan omdat ze niet wilden dat het grote merk Quiksilver ´beschadigd´ zou worden. Quiksilver is van oorsprong een Australisch bedrijf, opgericht in 1969 in Torquay. Het merk richtte zich in eerste instantie op de surfsport, een erg populaire sport in Australië. Na verloop van tijd ging het bedrijf zich ook meer op het buitenland richten. Ook in Hawaii en Japan was surfen namelijk razend populair. Door het sponsoren van grote evenementen en bekende sporters behaalde het merk een enorm succes. Het hoofdkantoor werd uiteindelijk verplaatst naar Huntington Beach, Californië.

In 1996 besloot het merk zich ook op wintersport te richten. Deze sloot goed aan bij het sportieve en avontuurlijke karakter van het merk. Dit is ook te zien aan het logo van Quiksilver, een grote golf met daarin een berg. Het merk is tegenwoordig één van de grootste producten van kleding voor surfsporten en andere boardgerelateerde sporten. Met winkels en vestigingen over de hele wereld is het merk een belangrijke speler in het segment van ´action sports´ en lifestyle. Andere merken binnen de Quiksilver familie zijn DC Shoes, Moskova Underwear, Hawk, GNU en Libtech.