De geschiedenis van Birkenstock

Comfort en gemak, dat is waar de sandalen van Birkenstock om bekend staan. Al eeuwen lang is het merk Birkenstock erg geliefd en kunnen we deze comfortabele slippers en sandalen niet meer wegdenken uit de modewereld. In 1774 werd het merk Birkenstock opgericht door Johann Adam Birkenstock in het plaatsje Hammersback in Duitsland. In 1897 ontwerpt zijn kleinzoon Konrad Birkenstock de eerste inlegzool waarbij de vorm van de voet wordt gevolgd, dit is het begin van het succes van Birkenstock. In 1902 wordt deze zool samengevoegd tot een schoen en in 1963 brengt Carl Birkenstock de eerste, echte Birkenstock slipper op de markt. Dit meesterwerk is het begin van een ondertussen wereldwijd bekend merk dat niet meer weg te denken is uit de fashionwereld!

Inhoudsopgave

De kracht van Birkenstock
De populaire Birkenstock modellen
Duurzame productie
Een comfortabele modeschoen voor iedereen!

De kracht van Birkenstock

Birkenstock is door de jaren heen uitgegroeid tot een merk dat over de hele wereld gedragen wordt. De producten van Birkenstock worden in meer dan 90 landen over de wereld verkocht. Ook is Birkenstock één van de meest bekende Duitse merken ter wereld. Het assortiment van Birkenstock bestaat uit slippers en sandalen voor mannen, vrouwen en kinderen. De slippers en sandalen van Birkenstock kunnen altijd en overal gedragen worden. Door de fijne pasvorm en het unieke, anatomisch gevormde voetbed kun je urenlang op deze schoenen lopen. De Birkenstocks modellen worden ieder jaar weer uitgebracht in vernieuwende materialen, kleuren en prints. Dit maakt de sandalen en slippers, naast dat ze gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en erg comfortabel zijn, ook razend populair in de modewereld. Zo zijn er nu Birkenstocks verkrijgbaar met een suede bandje en zijn er nieuwe slippers in de kleuren Vanilla en Rose op de markt gebracht. Nog meer redenen om jouw Birkenstock collectie ieder jaar weer aan te vullen!

De populaire Birkenstock modellen

Sinds het eerste slipper-model dat in 1963 werd uitgebracht, heeft het merk Birkenstock een grote groei doorgemaakt. Ondertussen zijn er diverse modellen slippers en sandalen op de markt gebracht voor man, vrouw, jong en oud. Hieronder vind je de populairste Birkenstock modellen;

Madrid Birkenstock

Het ‘Madrid’ model is het allereerste model dat werd uitgebracht door Birkenstock. Dit model heeft een subtiele band aan de voorzijde van de voet. Deze band zorgt voor een elegant design. De band van het Birkenstock model is met een gesp verstelbaar zodat de slipper perfect aansluit op de voet. Deze slipper is een model speciaal voor vrouwen en is in verschillende kleuren en prints verkrijgbaar.

Gizeh Birkenstock

De Gizeh is het bekende teenslippermodel met de band tussen de tenen. Dit model is er voor mannen, vrouwen en kinderen en is in tal van kleuren en prints verkrijgbaar. Ook het Gizeh model heeft een verstelbare gesp waardoor de slipper perfect aansluit op iedere voet. Voor de mensen met een wat bredere voet is er het Birkenstock Ramses model. Dit model heeft dezelfde look als het Gizeh model maar heeft een wat breder voetbed. Ideaal voor als je wat bredere voeten hebt!

Birkenstock Arizona

De Birkenstock Arizona heeft twee brede banden over de voet en is daarom een erg stevig instapmodel. Het model Florida is erg vergelijkbaar met het Arizona model. Dit model heeft drie stevige, verstelbare banden om de voet lopen. Door de stevigheid en hoeveelheid banden rond de voet worden deze twee modellen aangeraden wanneer je een wat langere afstand af wil leggen met je slippers of sandalen.

Mayari Birkenstock

Het Mayari model heeft twee bandjes over de voet lopen waarbij het bandje aan de voorzijde van de voet gekruist loopt. Dit gekruiste bandje maakt het model erg speels en elegant en daarom met name geliefd onder de vrouwen.

Duurzame productie

Alle Birkenstock modellen worden gemaakt van hoogwaardige grondstoffen uit duurzame bronnen. In 1988 begon het merk Birkenstock al met het gebruiken van duurzame grondstoffen en producten. Er werd voor het eerst milieuvriendelijke lijm gebruikt in de productie van de verschillende modellen. In 1990 maakt Stephan Birkenstock, de oudste zoon van Karl Birkenstock, zijn intrede in de onderneming met een nieuw productieplan waarbij de bescherming van het milieu in acht werd genomen. Door deze verandering nam het energieverbruik met meer dan 90% af en wist Birkenstock zich met dit duurzame proces te onderscheiden in de markt.

Een comfortabele modeschoen voor iedereen!

Met de verschillende modellen die Birkenstock in het assortiment heeft is er voor ieder wat wils! Birkenstocks zijn ideaal voor op vakantie, een dagje shoppen of een dagje relaxen in eigen tuin en huis. Door de vernieuwde kleuren en prints die ieder jaar worden uitgebracht raak je niet uitgekeken op deze slippers en sandalen en kun je blijven genieten van deze duurzame, comfortabele modeschoen! Shop nu het uitgebreide assortiment Birkenstocks voor mannen, vrouwen en kinderen in de webshop van OTTO.