Timberlands zijn echte must haves in je schoenencollectie. Ze hebben een robuuste en causal look.

Timberland, van schoenenmaker tot een wereldwijde producent

Oprichting: Abington Shoe Company

Voor de oprichting van het merk Timberland gaan we terug naar het jaar 1952. Destijds was het de Amerikaan Nathan Swartz die de helft van het aandeel van het bedrijf Abington Shoe Company in Abington (Massachusetts) kocht. Swartz was in voorgaande jaren een lange tijd schoenmaker geweest. Een aantal jaren later nam Swartz het gehele bedrijf over en hij liet zijn zoons ook bij het bedrijf werken. Het bedrijf fabriceerde de daarop volgende jaren private label schoenen voor toonaangevende merken over de hele wereld. In 1965 behaalde het bedrijf een groot succes door het ontwikkelen van een revolutionaire technologie waarmee de zolen aan de schoen of laars gemaakt konden worden, zonder deze te hoeven stikken. Hierdoor waren de schoeisels zo goed als waterdicht.

Van ASC naar Timberland

In 1978 werd de naam van Abington Shoe Company veranderd in de naam ‘The Timberland Company’. Voor deze naam werd gekozen omdat deze beter het sportieve karakter van het merk naar voren haalde. In de jaren ’90 had Timberland haar grote groei aan populariteit te danken aan Amerikaanse rappers. In clips en ander beeldmateriaal droegen bekende rappers de Timberland schoenen. Na een goede periode kwam een mindere periode, maar door het uitbreiden van het assortiment wisten ze er weer bovenop te komen. Dit komt omdat mensen ook in financieel moeilijke jaren behoefte hebben sportieve schoenen en kleding. In 2011 werd Timberland overgenomen door VF Corporation. Deze organisatie heeft naast Timberland ook andere bekende merken in haar portefeuille, zoals Nautica, JanSport en Eastpak.

Timberland bij OTTO

Ben je op zoek naar een sportief merk als Timberland? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Je vindt er een ruime keuze aan vele soorten artikelen van Timberland, voor dames,