Kleding en schoeisel van KangaROOS voor dames, heren en kinderen

Sportschoenen met een buidel

KangaROOS is een Amerikaanse fabrikant van kleding en schoenen opgericht in 1979 in St. Louis, Missouri. De oprichter van de onderneming was Robert Bob Gamm en hij produceerde sportschoenen, geïnspireerd door kangoeroes. Kangoeroes springen wel acht meter per stap tijdens het rennen en kijken nooit terug, alleen voorwaarts en in hun buidel. Hierdoor kwam Bob Gamm op het innoverende idee om schoenen te ontwikkelen met een kleine zak met ritssluiting aan de zijkant van de schoen. De schoenen met zakken waren geboren. Deze was net groot genoeg om tijdens het rennen kleine dingen op te bergen zoals sleutels of geld. Het creatieve idee leidde tot een verkoop van meer dan 700.000 paar schoenen per maand in begin 1980.

Gedragen door vele atleten

Door het succes van het ontwerp van de schoen werden er enkele jaren later verdere verfijningen aan de schoen toegevoegd. Dit leidde tot een aantal belangrijke vernieuwingen in atletisch schoeisel. De Dynacoil-technologie was een gepatenteerd systeem ontworpen in het midden van jaren ’80 door de voormalig ontwerpers van Nike (Ray Tonkel en All Gross) en getest door NASA. Vele andere producenten van atletische schoenen werden geïnspireerd door deze technologie. In de jaren ’80 droegen vele professionele atleten voetbalschoenen, hardloopschoenen, trainingsschoenen en baseballschoenen van KangaROOS. Bekende namen hiervan zijn Walter Payton, O.J. Anderson, William, Ozzie Smith en Ron Darling.

De opkomst van de sneakers

Na verloop van tijd waren de schoenen van KangaROOS niet alleen populair als sportschoenen, maar ook als casual schoenen onder Amerikaanse schoolkinderen. Dit was mede te danken aan de opkomst van hiphopmuziek, waarin vele bekende muziekanten vaak met sneakers te zien waren in hun clips. Door het opzetten van een KangaROOS laboratorium werden nieuwe sportschoenen ontwikkeld voor andere sporten, zoals American football, hockey, basketbal, tennis en nog veel meer.

KangaROOS bij OTTO

Tegen het einde van de jaren ’80 daalde de sneakers in populariteit. Het bedrijf KangaROOS kwam in de problemen en de schoenen moesten uit de schappen gehaald worden. Echter, een combinatie van nostalgie en waardering zorgde ervoor dat de schoen terugkeerde in 1990. Tegenwoordig worden de schoenen verkocht in meer dan zestig landen over de hele wereld. Recentelijk is het bedrijf uitgebreid naar Midden- en Zuid-Amerika en Azië.

Het merk richt zich op kleding in sport en lifestyle. Vele schoenen van het merken worden tegenwoordig nog steeds aangeboden met het zakje met ritssluiting. Neem eens een kijkje in onze webshop om te ontdekken welke artikelen we van het merk KangaROOS in ons assortiment hebben.