Verbeter je sportprestaties met New Balance dames

Geïnspireerd door kippen?

New Balance is een bedrijf met een rijke historie, want al rond 1900 werd deze als ‘New Balance Arch Support Company’ opgericht door William J. Riley. De Engelsman startte het bedrijf in Boston, Verenigde Staten. Riley richtte zich in de beginjaren op het produceren van inlegzolen. De schoenen die in die tijd werden geproduceerd hadden nog weinig loopcomfort en daarom boden inlegzolen de perfecte uitkomst. Tevens zorgden inlegzolen voor een betere pasvorm en minder voetproblemen. De eerste inlegzool die New Balance produceerde was een flexibele zool die zorgde dat je voeten op drie punten ondersteuning kregen. Maar wat heeft dit nou met kippen te maken? Er wordt gezegd dat New Balance zich liet inspireren door de poten van kippen. Kippen hebben namelijk maar drie klauwen, maar hiermee weten ze een perfecte balans te houden. De inlegzolen waren gebouwd met de driepuntsondersteuning, vergelijkbaar met de poten van kippen.

De eerste schoenen van New Balance

New Balance wist vele jaren succesvol te zijn door het maken van inlegzolen. Dit zorgde ervoor dat Riley in 1927 een nieuwe Sales Manager aantrok, genaamd Arthur Hall. Hij werd in 1934 een bedrijfspartner van Riley. De samenwerking was tientallen jaren succesvol, maar na 1960 waren ze genoodzaakt om zich te richten op een andere bedrijfsactiviteit. Door de grote concurrentie konden ze niet meer voldoen door alleen inlegzolen te maken. Daarom werd in 1960 door New Balance de eerste hardloopschoen met geribbelde zolen gemaakt: de ‘Trackster’.

Uitbreiding van New Balance

Het opvallende aan New Balance is dat ze niet net als andere grote merken sportidolen gebruiken om hun merk te promoten. Dit doen ze omdat ze vinden dat mensen voor hun schoenen moeten kiezen om hun kwaliteit en niet omdat bekende mensen worden gesponsord om deze schoenen te dragen. Door het besparen op dure marketingcampagnes weten ze de prijzen relatief laag te houden en dit kunnen ze besteden aan productinnovaties. Dit maakt New Balance tegenwoordig één van de grootste merken van sportschoenen. New Balance is al sinds 1972 het enige merk dat sportschoenen aanbiedt in verschillende breedtematen.