Nike

In de OTTO online webshop vind je een breed scala aan merken. Met de producten van het merk Nike zal je een groot verschil ervaren op jouw persoonlijke sportieve ervaring. Lees hier wat ’s werelds grootste sport-label vormt.

Inhoudsopgave

Wat voor producten van Nike heeft OTTO in haar assortiment?
Waar kunnen vrouwen sneakers het beste mee combineren?
Wie is Nike
Welke bedrijfsfilosofie vertegenwoordigd Nike?
Hoe zit het met de slogan “Just Do It”?

Wat voor producten van Nike heeft OTTO in haar assortiment?

In de webshop van OTTO vind je dames- en mannen sportkleding, schoenen, sportartikelen, attributen en toebehoren voor alle bekenden sporten.

Waar kunnen vrouwen sneakers het beste mee combineren?

De dames sneakers van Nike zijn zeer gemakkelijk te combineren met verschillende outfits. Bij OTTO vind je een hoop varianten sneakers zoals bijvoorbeeld: Nike Air, Nike Air Max en Nike Running. Combineer de sneakers met een skinny jeans, blouse en biker-jack voor een stoere look, met een jurkje en spijkerjas voor een casual uitstraling of onder een kort rokje met bijpassende top voor een ongedwongen ontspannen indruk. Sneakers passen bij ontzettend veel stijlen!

Wie is Nike

In 1964 is er een bedrijf genaamd Blue Robbin Sports opgericht door de voormalige coach University Sport Bill Bowerman en Phil Knight. Het bedrijf was toen partners van het Japanse sportschoenmerk Asics en Onitsuka Tiger. Pas vanaf 1971 begon het sportlabel met zelf schoenen maken. Vanaf dat moment nam het succesverhaal van het bedrijf haar loop. Nike Inc. is een Amerikaanse fabrikant van sportartikelen, die vernoemd is naar de Griekse godin van de overwinning. Het bedrijf is gevestigd in Beaverton in Portland. In 1978 ging Nike de Europese markt op. Een decennium later (1989) is het bedrijf de toonaangevende leverancier van sportartikelen over de hele wereld. Een mijlpijl is ook het overnemen van de concurrenten Conversie die in 2003 werd uitgevoerd. In 2007 werd ook het Britse label Umbro overgenomen.

Welke bedrijfsfilosofie vertegenwoordigd Nike?

Nike heeft als doel “elke sporter in de wereld door middel van innovatie” te “inspireren”. De producten van het bedrijf zijn om niet alleen om een optimale ondersteuning aan atleten te bieden tijdens training, maar ook het openen van nieuwe wegen van een sportieve uitdaging. Maar Nike gaat verder en wil ook niet-sporters aanmoedigen te kiezen voor een gezonde, actieve levensstijl. Zodat bedacht de oprichter Bill Bowerman de zin: “Iedereen met een lichaam, heeft de ingrediënten in zich om een atleet te worden”.

Hoe zit het met de slogan “Just Do It”?

Deze slogan is door Nike in 1988 populair gemaakt als belangrijke boodschap, en dat is het vandaag de dag nog steeds. Hij is de laatste jaren als een van de bekendste reclameslogans de wereld over gegaan. “Just Do It” is bedoelt om een nieuw zelfbeeld op te roepen dat de ontsnapping uit het dagelijks leven en de persoonlijke vrijheid benadrukt.