Vele elektronische producten van AEG vind je in onze webshop

AEG, Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft

De geschiedenis van de elektronicaproduct AEG begon een lange tijd geleden in Duitsland. In 1883 richtte de zakenman Emil Rathenau een bedrijf op genaamd D.E.G. (Deutschen Edison Gesellschaft) door het kopen van een licentie voor het produceren van gloeilampen. Niet veel later werd de naam omgezet in A.E.G. (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft). Zoals benoemd, richtte het bedrijf zich op de productie van gloeilampen. Dit deden zij voornamelijk voor de stadsverlichting in Berlijn. Toen AEG in 1907 de architect Peter Behrens aannam als Art Consultant zorgde dit voor een positieve ontwikkeling van het bedrijf. Behrens wordt gezien als de grondlegger van het succes van AEG door het ontwerpen van de complete huisstijl van AEG, van logo’s tot producten en gebouwen. De heldere filosofie van Behrens zorgde voor een nieuw tijdperk van het concern.

De groei van het bedrijf

Kort na de oprichting begon AEG met het bouwen van vliegtuigen en in 1935 produceerde AEG de ‘Magnetophon’, de eerste bandrecorder voor hoogwaardige geluidsopnamen. Na verloop van tijd ging het bedrijf zich steeds meer richten op het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten. Door de jaren heen wist AEG met meerdere uitvindingen door te breken en mee te groeien met de markt. Zo ontwikkelde AEG in 1958 de ‘Lavat’, de eerste automatische wasmachine. In 1987 bracht het bedrijf de eerste inductiekookplaat op de markt en tien jaar later produceerde AEG de eerste droogkast met warmtepomp. Aan het eind van de 20ste eeuw werd het ontwikkelen van milieuvriendelijke producten steeds belangrijker in het productieproces van AEG. Met de apparaten uit de ÖKO-reeks zorgde het bedrijf ervoor dat wasmachines energiezuiniger werden en minder wasmiddel nodig hadden per wasbeurt.

Tips om je stofzuiger in een goede staat te houden

Bij OTTO vind je verschillende elektronische producten van het bekende merk AEG. Voorbeelden hiervan zijn wasmachines, waterkokers, strijkijzers, koffiezetapparaten, koelkasten en nog veel meer. Hiernaast biedt OTTO je een ruime keuze aan stofzuigers van AEG. Een stofzuiger heeft vaak veel te voorduren en daarom is het van belang dat je deze op de juiste wijze gebruikt en onderhoudt. We geven graag enkele tips voor het onderhouden en gebruiken van je stofzuiger.

Filters, bakken en zakken moet je regelmatig vervangen of legen en reinigen. Wanneer je dit niet regelmatig doet, zal je stofzuiger verstopt raken en zul je minder stof kunnen opnemen. De motor moet hierdoor ook op volle toeren draaien en dit is niet goed voor het apparaat. Maak ook het mondstuk van de stofzuiger regelmatig schoon. Hier zullen vele pluizen aan blijven zitten. Grof vuil zoals bouwstof kun je beter ook niet opzuigen met een huishoudelijke stofzuiger. Beter kun je het bij elkaar vegen met een stoffer en blik en de restjes opzuigen met een stofzuiger.