Hello Kitty, een merk voor kleurrijke meiden

Het personage Hello Kitty

Mensen die kinderen hebben, zullen vrijwel zeker wel bekend zijn met het merk Hello Kitty. De laatste jaren heeft het merk een enorme groei doorstaan in Nederland, maar voor de oprichting van Hello Kitty gaan we verder terug in de tijd. In 1973 is het personage bedacht door de Japanner Ikuko Shimizu. Uiteindelijk is deze verder ontwikkeld door het Japanse bedrijf Sanrio. Voor wie Hello Kitty niet kent, zullen we een korte omschrijving geven. Het personage betreft een getekende witte meisjeskitten met een (roze) strik onder haar rechteroor. De kitten heeft geen mond en dat is volgens Sanrio omdat het personage dan geen bepaalde gevoelens kan uiten. Ze kan op bepaalde momenten volgens kinderen boos of blij zijn, en met hetzelfde gezicht.

De makers hebben bij het personage een officieel profiel gemaakt. Haar officiële naam is Kitty White, geboren op 1 november in Londen. Kitty is een slim meisje en beste vrienden met haar tweelingzus Mimmy. Tevens houdt ze van de zelfgebakken appeltaart van haar moeder.

Producten van Hello Kitty

In 1974 verscheen Hello Kitty voor het eerst op de Japanse markt en twee later in Amerika. Destijds verkochten ze portemonnees met daarop de kitten. Het merk is voornamelijk gericht op (jonge) meiden. Naast de portemonnees is het assortiment flink uitgebreid van Hello Kitty. Tegenwoordig zijn er onder andere speelgoed, stickers, kleding, computerapparatuur, televisies en animatieseries te koop van het merk. De animatieserie is bedoeld om kinderen dingen te leren, zoals rekenen, schrijven of lezen.

Ben je op zoek naar een leuk product van Hello Kitty? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Je vindt er leuke artikelen als shirts, jurkjes, hemdjes, knuffels, speelgoed, make-up en nog veel meer. Kleding van Hello Kitty geven je altijd een kleurrijke uitstraling. Ontdek in onze webshop welke producten we in ons assortiment hebben.

Hello Kitty of Nijntje?

Veel mensen die Hello Kitty zien, zullen waarschijnlijk denken aan het wereldberoemde personage Nijntje. Nijntje is in 1955 door Dick Bruna bedacht als personage voor vele kinderboeken. Bij de oprichting van Hello Kitty zijn er vele discussies ontstaan over het ontwerp van de kitten. Ze lijken namelijk erg veel op elkaar. De één is een kitten en de ander een klein konijn. Volgens de Japanners berust deze vergelijking op pure toeval. Kinderen hebben er in ieder geval weinig last van, want de personages zijn enorm populair.