LACOSTE is begonnen met het ontwerpen van tennis-outfits. Inmiddels is het een groot fashionmerk.
56 artikelen

Lacoste, van topsporter tot bekend modeontwerper

René Lacoste als tennisser

Wie tegenwoordig de naam Lacoste hoort, zal ongetwijfeld snel denken aan de polo’s met een klein krodilletje ter hoogte van de borstkast. Wat misschien niet iedereen weet, is dat de oprichter van het kledingmerk vroeger een erg bekende tennisser was. René Lacoste werd op 2 juli 1904 geboren in Parijs. In 1919, op zijn vijftiende leeftijd, maakte hij kennis met de tennissport toen hij met zijn vader in Londen was. Zijn vader was een industrieel ondernemer en zijn zoon René ging maar al te graag mee wanneer er een bezoekje aan het buitenland gebracht moest worden. In Londen werd in tijd veel getennist en René zag hier ook wel wat in. Hij begon kort daarna met tennissen en binnen korte tijd werd hij een professioneel tennisser.

Lacoste speelde tennis op hoog niveau en dit leverde hem al zijn eerste Franse titel op in 1921, slechts drie jaar nadat hij begon met tennissen. De stijl die Lacoste speelde was onderscheidend van zijn concurrenten en daarom kreeg hij de bijnaam ‘de krokodil’. Deze naam kreeg hij omdat hij met zijn manier van spelen zijn tegenstanders continue heen en weer liet rennen. Vanaf 1925 begon het figuurlijke balletje pas echt te rollen. Hij won het Franse Open en het bekende toernooi Wimbledon. In zijn gehele carrière heeft Lacoste maar liefs tien titels bij grote toernooien gewonnen. In 1929 eindigde hij zijn tenniscarrière na het winnen van het Franse Open. Ook namens Frankrijk was hij erg succesvol tijdens de Davis Cup. Bij het toernooi voor landenteams pakte hij samen met zijn medespelers drie keer de titel en één keer als coach.

Lacoste als modeontwerper

Na zijn succesvolle tenniscarrière ging Lacoste verder als zakenman. Hij had tijdens zijn tennisloopbaan veel aandacht voor het ontwerpen van kleding, want hij borduurde toen al graag een krokodil op zijn jasje, zijn bekende bijnaam. Dit hield hij altijd in gedachte en dit leidde in 1933 tot een samenwerking met de Franse kledingproducent André Miller. Vervolgens zetten ze samen de kledinglijn ‘La Chemise Lacoste’ op, later gewijzigd naar ‘Lacoste’. Lacoste kan gezien worden als een succesvol bedrijf met een erg sterk merk. Lacoste staat vooral bekend om haar gekleurde polo’s van goede kwaliteit, maar ook vele andere soorten kleding, schoenen en sportaccessoires worden door het merk aangeboden.

Bij OTTO bieden we vele soorten artikelen van het topmerk. Ontdek in onze shop welke artikelen we momenteel in ons assortiment hebben.