Logitech, ontwikkelaar van vele randapparatuur voor computers

Het begon met computermuizen

Bij de ontwikkeling van computers had Logitech een belangrijke bijdrage aan het apparaat waarmee computers bestuurd kunnen worden: de computermuis. Er waren destijds al computermuizen op de markt, maar het was Logitech die de grondlegger was van de moderne muis. De uitvinding zorgde ervoor dat computers op een makkelijke manier bestuurd konden worden. Uiteindelijk werd Logitech wereldwijde marktleider van computermuizen. Door constante innovaties behoort Logitech tegenwoordig nog steeds tot de grootste ontwikkelaars van muizen.

Apparatuur van Logitech

Naast de ontwikkeling van muizen heeft Logitech haar expertise uitgebreid met andere randapparatuur voor computers. Dit betreft voornamelijk apparatuur om interfaces te bedienen, naast apparatuur voor computers ook game consoles, muziek of entertainmentsystemen. Voorbeelden hiervan zijn toetsenborden, webcams, joystyicks voor game consoles en afstandsbedieningen. Door constant te innoveren, heeft Logitech altijd hoogwaardige producten op de markt kunnen brengen. Ontwerpers en technici zijn daarom continue bezig om de apparaten te verbeteren. Gebruiksgemak staat hierbij op de eerste plaats. In onze webshop vind je verschillende producten van Logitech. Voorbeelden van producten die we bij OTTO aanbieden zijn (draadloze) toetsenborden, muizen en speakers.

Soorten muizen

De laatste jaren zijn er vele verschillende computermuizen op de markt gebracht. We geven een overzicht van een aantal verschillende muizen die door vele miljoenen mensen worden en werden gebruikt.

  • Mechanische muis. Eén van de bekendste muizen is de mechanische muis. Dit apparaat is voorzien van een kleine kogel. Wanneer je met de muis beweegt, rolt het balletje door de muis en deze bewegingen stuurt hij door naar de computer.
  • Trackball. Bij de mechanische muis zat het balletje onder de muis en bij de trackball (of rugmuis) werd de kogel bovenop de muis bevestigd. Hierdoor werd het balletje minder snel vies en hoefde je de muis ook minder te bewegen. Dit is vooral handig voor mensen die (snel) last hebben van een muisarm.
  • Optische muis. De muis die tegenwoordig veel gebruikt wordt is de optische muis of ook wel de lasermuis. Het handige aan deze muis is dat je hem niet regelmatig hoeft schoon te maken om hem goed te kunnen laten werken. Na verloop van tijd was de muis ook draadloos en zonder muismat te bedienen.

Voorkomen van een muisarm

Een computermuis is een apparaat dat door vele miljoenen mensen intensief gebruikt wordt. Wanneer je teveel dezelfde bewegingen maakt, kun je last krijgen van een muisarm, een vorm van RSI. Een muisarm kan zorgen voor een blessure aan je schouder, nek, polsen en arm. De klachten van deze vorm van RSI kunnen voorkomen worden door je werkt af te wisselen met ander werk, sport of rust. In veel beroepen hebben mensen vaak de hele dag een muis nodig en hiervoor worden speciale ergonomische muizen verkocht.