Een ruime keuze uit vele sportartikelen van Puma

Het verhaal achter Puma

Achter de oprichting van het concern Puma zit een opmerkelijk verhaal. De oprichter van Puma is namelijk een broer van de oprichter van het bekende merk Adidas. Sterker nog, in 1924 hadden de broers Rudolf en Adolf Dassler samen een bedrijf genaamd ‘Gebrüder Dassler Schuhfabrik’. Zoals de naam al doet zeggen, produceerde het bedrijf sportschoenen. Een groot succes werd behaald toen de atleet Jesse Owens tijdens de Olympische Spelen in 1936 in Berlijn schoenen van Dassler droeg en hiermee vier gouden medailles won. Hiernaast werden door andere atleten die de schoenen droegen ook verschillende medailles gewonnen.

Na de Tweede Wereldoorlog groeiden de broers uit elkaar en gingen ze beiden een eigen kant op. Het bedrijf werd opgesplitst in twee verschillende bedrijven, welke grote concurrenten van elkaar werden: Adi Dassler en Puma Schuhfabrik Rudolf Dassler. In 1948 werd het bedrijf Puma officieel geregistreerd. In hetzelfde jaar vindt Puma haar eerste voetbalschoen uit, de ‘ATOM’. In de eerste wedstrijd na de oorlog droegen meerdere spelers van het Duitse elftal schoenen van het merk. Eén daarvan was de maker van het eerste doelpunt na de oorlog, Herbert Burdenski. Door het ontwikkelen van de ‘Super Atom’ in 1952 wist Puma haar relatie met sport flink te vergroten.

Sportieve successen met Puma schoenen

Door vele sportieve successen met het dragen van Puma schoenen werd het merk alsmaar populairder. Een voorbeeld hiervan is dat spelers van het elftal van Hannover 96 in 1954 de titel pakte in de hoogste Duitse voetbalcompetitie. Een groot deel van de spelers droeg in de kampioenswedstrijd schoenen van Puma. In hetzelfde jaar verbrak de Duitser Heinz Fütterer het wereldrecord op de 100 meter hardlopen, waarbij hij schoenen van Puma aanhad. Vier jaar later pakte hij tevens de titel op de 4 x 100 meter. In 1960 vergrootte Armin Harry het succes van Puma door het winnen van de 100 meter tijdens de Olympische Spelen in Rome. In 1962 droeg de wereldberoemde voetballer Pelé schoenen van Puma toen Brazilië de WK-titel veroverde. Pelé werd benoemd als speler van het toernooi. In de daarop volgende decennia droegen nog vele sportieve successen bij aan de groei van Puma.

Puma bij OTTO

Wil je ook graag net als vele bekende sporters de beste successen behalen tijdens het sporten? OTTO biedt een ruime keuze aan sportartikelen van het bekende merk Puma. In onze webshop kun je terecht voor vele producten van Puma, voor dames, heren en kinderen. Hierbij kun je denken aan trainingpakken, truien, shirts, schoenen, sporttassen, sokken en nog veel meer. We hebben een ruim assortiment aan artikelen voor vele verschillende sporten.